7 december was het weer tijd voor de Winter Stamtafel met de FANs en Supporters van Roeg & Roem. Deze keer vond het plaats in de Onlanderij, een mooie boerderij op de grens van stad en onlanden. Het pad ernaartoe leek ongebaand in het donker van de ochtend. Hoewel het koud was op de vroege ochtend kregen we geen stamppot maar een vroeg ontbijt bij de Onlanderij, met heerlijke biologische en lokale producten.

De Onlanden

Na het ontbijt bij de Onlanderij nam Tijmen Hordijk ons de Onlanden in. Een gebied van Natuurmonumenten dat zich karakteriseert door de vele vogels en andere fauna en flora. Maar het is ook een waterberging voor de stad Groningen. Mag je dit gebied wel een onland noemen?

#24uurmetvolleaandacht

Maartje ter Veen droeg twee inspirerende gedichten voor. Maar ze vroeg ons ook aandacht voor #24uurmetvolleaandacht. In 2018 gaat Maartje elke 12e en 24e dag van de maand 24 uur zonder smartphone de dag door. Dit waren haar #digitaledetoxtips:

Een andere plek

Ik heb mijn telefoon een andere plek gegeven. Waar mijn telefoon voorheen in mijn broekzak zat, ‘woont’ hij nu in mijn tas. Of ligt op een plank in de kast als ik thuis of op mijn werk ben.

Functie ontwarren

Mijn telefoon was onder meer mijn horloge, wekker, fototoestel, krant, muziek, sportcoach, weerman (m/v) èn boodschappenlijst (1). Door verschillende functies uit mijn telefoon te halen ben ik minder afhankelijk van het ding en word ik minder snel online gezogen.

Fysieke drempel

Ik heb een fysieke drempel gemaakt. Een hoes om mijn telefoon waarmee ik ervoor zorg dat ik iedere keer als ik mijn telefoon pak mij bewust ben van mijn actie. De kans dat ik mijn telefoon onbewust pak om ‘even het een of ander te checken’ vermijd ik hiermee.

Na deze roege wandeling keerde iedereen weer terug naar kantoor, met een heerlijk fris hoofd en vol inspiratie!

Wanneer organisaties zoekende zijn, komt Daan om de hoek kijken. NIet met een zak goud, maar met ideeën helpt hij graag verder. Als adviseur voor Groninger Dorpen werkt hij samen met bewonersgroepen ideeën uit. Als projectleider bij Roeg en Roem gaat hij met organisaties aan de slag.

Bekijk al onze bloggers