Op de Partycipatie-middag in Schoonoord 29 januari jl. kwam heel wat kennis boven tafel. Aan de hand van cases van Accolade, Woonservice en Lefier werden er nuttige ervaringen uitgewisseld. Al eerder verscheen een blog over deze leerzame middag. De tips en tricks staan hieronder nog eens op een rijtje. Een PARTYcipatie toolkit om er een echt feestje van te maken!

Extra leestip is het boekje ‘Verder bouwen aan vertrouwen’ dat verscheen naar aanleiding van een werkconferentie over samenwerking met bewoners voor leefbare buurten en wijken in de stad Groningen in 2006. Behalve ervaringen en voorbeelden worden hier 10 gouden regels genoemd die ook in de toolkit zijn opgenomen.

Download hier de toolkit.

Volgens Dien maak je plannen niet achter je bureau. Daarom gaat ze graag op pad om te horen en zien wat er speelt in de noordelijke roemte. Ze heeft haar eigen studio voor sociaal ruimtelijke vraagstukken en werkt sinds 2015 als projectleider bij Roeg & Roem. Dien verbindt en prikkelt en denkt graag buiten gebaande paden.

Bekijk al onze bloggers