Eind vorig jaar ging de schop in de grond voor een bijzonder project in de wijk Angelslo: buurtbewoners namen het initiatief, leerlingen van Terra Emmen voerden het project uit en Lefier zorgde voor de financiering. Zo is er aan de Heesackers een leuke speel- en ontmoetingsplek tot stand gekomen. Zaterdag 10 september was de opening. Lees hieronder het artikel van Lefier of lees de blog van Wijkcentrum Angelslo.

Initiatief van bewoners

Eind vorig jaar lag er een kale grasvlakte aan de Heesackers. Bewonersparticipant Marieke Broekhuis: ‘De woningen die er stonden waren gesloopt en de bouw van nieuwe woningen op die plek staat voorlopig in de ijskast. Een paar dames uit de buurt spraken ons er op aan en wilden graag iets met het terrein doen: het terrein gebruiken als speel- en ontmoetingsplek. Lefier staat graag open voor initiatieven van bewoners. Samen met andere partijen kwamen we op het idee Terra Emmen erbij te betrekken.

Ontwerp van leerlingen Terra Emmen

‘Leerlingen van de school maakten een aantal ontwerpen en de bewoners kozen daar één uit, maar wel met elementen van de anderen daarin verwerkt’, zegt Maria Brunings. ‘Vanaf eind vorig jaar is door de leerlingen hard gewerkt om het ontwerp ook daadwerkelijk uit te voeren. Vaak waren er bewoners in de buurt die ook even de handen uit de mouwen staken of langskwamen met eten of drinken. Dat liep allemaal goed.’ Betty Sanders vult aan: ‘Grootste taak van de studenten was het planten van zorgvuldig uitgekozen struiken die ook in de winter voor wat kleur zorgen. De speeltoestellen voor het speeltuintje, klimboom, zandbak, picknicktafel lieten op zich wachten en zijn vlak voor de opening geplaatst. Om de plek er extra mooi uit te laten zien bij de opening zijn bewoners een week ervoor nog met schoffel en verticuteermachine aan de slag gegaan.’

Drukte op de gezellige opening

Zaterdag 10 september werd de nieuwe speel- en ontmoetingsplek officieel geopend. Er waren culinaire hapjes en er was ijs. Kinderen konden buikglijden, iedereen kon dansen, er was genoeg te doen. Veel bewoners en ook leerlingen van Terra Emmen kwamen kijken. Tevreden gezichten van jong en oud. Esther Kaiser tot besluit: ‘Het is een mooi 1-2-3-tje geworden tussen bewoners, Lefier en Terra. Het hele project heeft de buurt hechter gemaakt. En dat moet ook wel, samen zijn we nu namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin. Met elkaar krijgen we dat zeker voor elkaar.’

Van het project is door een van de bewoners een leuk filmpje externe website gemaakt.

Dit project is tot stand gekomen door een prettige samenwerking tussen bewoners, Terra Emmen, wijkvereniging Angelslo, gemeente Emmen, welzijnsorganisatie Sedna en Lefier.

#noordelijkeroemte

Met #noordelijkeroemte zetten wij al het moois dat er in de noordelijke dorpen en wijken is en van de grond komt op de kaart. Roeg & Roem vindt het belangrijk dat kennis en ervaring hierover gedeeld wordt, samen maken wij het noorden!

Heesackers, Emmen

Meer info:

Volgens Dien maak je plannen niet achter je bureau. Daarom gaat ze graag op pad om te horen en zien wat er speelt in de noordelijke roemte. Ze heeft haar eigen studio voor sociaal ruimtelijke vraagstukken en werkt sinds 2015 als projectleider bij Roeg & Roem. Dien verbindt en prikkelt en denkt graag buiten gebaande paden.

Bekijk al onze bloggers