Ulrum is een mooi gelegen dorp vlakbij het prachtige Lauwersmeergebied. Ulrum is ook een dorp waar voorzieningen verdwijnen; waar demografische veranderingen duidelijk voelbaar en ook zichtbaar zijn.

De bewoners van Ulrum gaan zelf aan de slag om van Ulrum een toekomstbestendig dorp te maken. De bewoners en ondernemers kijken samen met de woningstichting, de gemeente en vele andere partijen, geïnteresseerden en deskundigen, naar de mogelijkheden die dit voor De Marne biedt. Nu dus eens niet door van buitenaf naar de leefomgeving te kijken; maar van binnenuit; door samen aan het dorp te werken en in het dorp aan de slag te gaan met de mensen die daar wonen, werken en leven. Bijzonder onderdeel van Deel&ULrum zijn de gasten die een week of langer in het dorp verblijven. Gasten kunnen ervaren hoe het is om in Ulrum te wonen en kunnen op diverse locaties in Ulrum aan de slag gaan. Nieuwe ideeën of inbreng van een professional of ervaringsdeskundige gecombineerd met de visie van lokale bewoners en ondernemers tillen Ulrum naar een hoger plan en maken het dorptoekomstbestendig. Roeg & Roem verbleef in 2014 een week in het dorp, maakte er haar eigen Villa Felderhof van en kwam vol inspiratie weer terug in Groningen. Het dorp is nog steeds op zoek naar gasten die in het dorp willen verblijven en mee willen denken over de uitdagingen in het dorp!

Meer info:

Gedreven, verbindend en inhoudelijk thuis in zowel het sociale als het fysieke domein. Was van 2012 tot 2015 projectleider bij Roeg & Roem.

Bekijk al onze bloggers