De afgelopen maanden begeleidde Roeg & Roem een bijzonder community art project in de Emmense wijk de Rietlanden! Kinderen uit de wijk voorzagen de buitenspeelplek de Playground onder begeleiding van kunstenaars van een kleurrijk en kunstzinnig jasje.

In 2009 werd de Playground in de Rietlanden feestelijk in gebruik genomen. De jeugd van de Rietlanden maakt sindsdien volop gebruik van de skatebaan en voetbalcourt. Helaas is er de afgelopen jaren regelmatig het één en ander vernield en is het imago van de Playground minder positief geworden.

Een aantal partijen heeft de handen ineen geslagen en Roeg & Roem werd ingeschakeld om dit kunstzinnige project te begeleiden. Maar liefst 275 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit de wijk volgden onder leiding van kunstenaar Suzanne Kleine ontwerp workshops. Een paar weken later mochten zij hun eigen ontwerp verven op de boarding van de Playground. Dit alles geïnspireerd door de Emmense kunstbeweging het Toyisme. Op 10 juni werd de Playground feestelijk heropend tijdens Nationale Buitenspeeldag.

Jongeren uit de wijk zijn nog bezig een overdekte hangplek te realiseren op de Playground. Roeg & Roem werkte samen met Wijkvereniging Rietlanden, Sednagemeente Emmen, de Kunstbeweging, Brede School de Rietlanden en de jongeren uit de wijk om dit project tot een succes te maken. We zijn allemaal erg blij met en trots op het resultaat!

Gedreven, verbindend en inhoudelijk thuis in zowel het sociale als het fysieke domein. Was van 2012 tot 2015 projectleider bij Roeg & Roem.

Bekijk al onze bloggers