In gesprek met mensen over mijn werk als architect bij MX13 moet ik nog al te vaak afrekenen met de beeldvorming dat architecten zich bovenal bezig houden met ‘het mooi maken’ van gebouwen. Architectuur gaat over zoveel meer dan de vorm. Over de mensen en het gebruik, de omgeving, het geld, het licht, de sfeer en constructie, maar vooral over het verbinden van al die zaken. De vorm is vaak nog de makkelijkste. Verbinding zoeken in die gelaagdheid van aandachtsvelden en net zo lang door-puzzelen tot alle stukjes op hun plek vallen, dat is wat ik doe.

Ik heb me als supporter verbonden aan Roeg & Roem, omdat ik ervaar dat Roeg & Roem die gelaagdheid ook ziet. Roeg & Roem kijkt niet naar slechts een onderwerp en richt zich niet tot slechts een doelgroep. Zij verbindt bewoners aan professionals, dorpen aan het landschap en actuele vraagstukken aan zij die ermee te maken hebben. Om in architectentermen te zeggen: Roeg & Roem maakt een dwarsdoorsnede van de werkelijkheid. Iedereen is daarin voor hen van even grote betekenis. Die open houding vind ik prettig en uitnodigend. Het bezoeken van Roeg & Roem activiteiten brengt me in contact met anderen met eenzelfde perceptie.

Tot het moment dat mijn racefiets gestolen werd ging ik er met regelmaat op uit. En bij ieder rondje door de provincie werd ik opnieuw verrast door de haar schoonheid. Op de racefiets heb je een actieradius waarin je het landschap kunt zien veranderen. Als een landschaps-dwarsdoorsnede zie je verbanden en veranderingen. Mijn tip: koop een racefiets. Ik ga dat denk ik ook weer doen.

Lees hier meer over het supporterschap en hoe jij ook supporter kan worden van Roeg & Roem.

Mette is graag een bruggetje en verbind op een verfrissende manier verschillende organisaties, culturen, plannen en mensen met elkaar. Met veel plezier vervult ze de rol van frisse luis in de pels op thema’s als leefbaarheid en participatie. Mette was in 2015 projectleider bij Roeg & Roem.

Bekijk al onze bloggers