Ben jij betrokken bij de noordelijke roemte? Wil je mee denken over actuele thema’s? Of wil je liever DOEN? Houd dan Roeg & Roem in de gaten dit jaar. Onder de noemer ‘Zoek elkaar op, er is genoeg roemte voor iedereen’ organiseren we verschillende activiteiten on- en offline. Want er is genoeg roemte om samen te werken aan uitdagende vraagstukken, inspirerende voorbeelden met elkaar te delen én van elkaars missers te leren. Wat staat er zoal op het programma?

De huisvesting trilogie

We hebben te maken met prangende vragen in de huisvesting. Daarom organiseren we een Huisvesting Trilogie. Drie denksessies over leefbaarheid anno nu, statushouders en de grote GGZ uitstroom waarvoor we samen werken met onze FANs. Kunnen we in het noorden nieuwe coalities smeden, zodat iedereen in een fijn huis en een fijne buurt kan leven?

  1. Mensen over grenzen, kennisbijeenkomst over statushouders in de noordelijke roemte
  2. Iedere plek z’n gek, kennisbijeenkomst over de GGZ uitstroom in de noordelijke roemte
  3. Leefbaarheid anno nu, kennisbijeenkomst over leefbaarheid en de woningwet in de noordelijke roemte

De trilogie is compleet als je ze alle drie volgt maar één kiezen mag natuurlijk ook!

Leeuwarden SO(e)P, een kom soep en een goed idee

In 2018 is Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa. Een gegeven dat als een vliegwiel voor (de nu nog alleen) Friese hoofdstad werkt. Leeuwarden bruist maar doet dit subtiel. Wat gebeurt er allemaal? Welke ideeën leven er? Wat voor initiatieven zoeken nog naar dé praktijkslag? Samen met Rizoem raakte Roeg & Roem geïnspireerd door SOUP in Detroit. Kunnen we hiermee een platform bieden voor de Friese initiatieven? 14 april doen we ons eerste SO(e)Pje. Meer weten? Lees het hier of mail ons!

OngeWOONvorm

We zien van alles gebeuren op het gebied van wonen en bouwen. Containerwoningen, aardbevingsbestendige oplossingen, de plug-in badkamer of tiny-houses komen voorbij. Tegelijkertijd zien we ontwikkelingen op demografisch, maatschappelijk en ruimtelijk gebied. We krimpen, we vergrijzen, we schudden, we flexen. Roeg & Roem vraagt zich af: bouwen we woningen waar we behoefte aan hebben? Welke alternatieven zijn er voor het ons welbekende bakstenen huis? Hoe kunnen we slim inspelen op actualiteiten in de huisvesting? Oftewel, alternatief en innovatief wonen als antwoord op actuele ontwikkelingen. Met deze vraag gaan we aan de slag bij de ongeWOONvorm. Heb jij hier ideeën over? Laat het ons weten!

Beving business

De grootste opgave van Nederland is in Groningen. De aardbevings laten niemand onberoerd. Maar hoe is het om in dit gebied te wonen?! We kunnen er dikke onderzoeksrapporten over lezen, maar een beeld zegt meer dan 100 woorden. Daarom gaat de doorgeefcamera een kijkje nemen. De Doorgeefcamera is een compact camera die samen met twee Roeg & Roem laarzen in een schoenendoos van hand tot hand gaat.

Benieuwd?

Wil je meer weten? Houd de website en de agenda in de gaten. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en je blijft automatisch op de hoogte. Een mailtje sturen of bellen kan natuurlijk ook!

Volgens Dien maak je plannen niet achter je bureau. Daarom gaat ze graag op pad om te horen en zien wat er speelt in de noordelijke roemte. Ze heeft haar eigen studio voor sociaal ruimtelijke vraagstukken en werkt sinds 2015 als projectleider bij Roeg & Roem. Dien verbindt en prikkelt en denkt graag buiten gebaande paden.

Bekijk al onze bloggers