Daar is ie dan, de eerste foto van de doorgeefcamera. Oud collega Mette Wijling kreeg de camera als eerste in haar bezit tijdens het NieuwjaarsVuurtje en zette een bijzonder project op de foto: Stee in Stad.

Op de Inspiratiedag van het Nieuw Lokaal Akkoord, afgelopen januari, waren we op zoek naar de juiste mix van soberheid en inspiratie. Waar zien we kansen op het gebied van wijkvernieuwing  in een veranderende werkelijkheid? Hoe creatief te blijven in tijden van crisis, zeg maar.
Eén van de workshops, waar deelnemers zich voor op konden geven, heette ‘Komt ons zien!’.

Tot nu toe zijn de toeristische highlights in de stad de Martinitoren en het Groninger Museum, maar bij deze workshop keken we verder. Er zijn zat mooie projecten in de stad die de moeite van een bezoekje waard zijn. In de workshop werden alternatieve VVV-routes ontworpen voor een anders en leuk weekendje weg. En waar overnacht je dan? In Stee in Stad natuurlijk.

 

Stee in Stad, oftewel: slapen in de wijk, is een werkervaringsproject in de Korrewegwijk. De gezellige receptie zit in een voormalig buurtwinkelpand en de ‘hotelkamers’ bevinden zich in omringende bovenwoningen. Geen enkele kamer is hetzelfde. Door lokale kunstenaars is elke kamer, met evenveel toewijding,  naar een thema ingericht. Overnachten bij Stee in Stad is echt een belevenis en een ontbijtje aan de grote tafel bij de receptie, zeker aan te raden!

Gasten ervaren de stad op een andere manier en de medewerkers doen ervaring op, voelen zich nuttig, genieten vertrouwen en bouwen een sociaal netwerk op. Wijkvernieuwing op uitnodiging heel letterlijk opgevat, u bent uitgenodigd in ieder geval!’

Deze architect is doortastend, creatief en resultaatgericht. Een goede leefomgeving is waar het volgens haar om draait, helemaal wanneer dit samenkomt op ruimtelijk én sociaal vlak. Annette was van 2012 tot 2015 projectleider bij Roeg & Roem en nu werkzaam als architect bij TWA architecten.

Bekijk al onze bloggers