De doorgeefcamera is precies wat het lijkt: een camera die letterlijk doorgegeven wordt in dorps- en wijkvernieuwingsland! De camera rouleert samen met twee roze laarsjes door het noorden en kan aan wie dan ook worden doorgegeven zolang ze maar betrokken zijn bij het leven in dorpen en wijken. Samen met de laarsjes gaat de camera dus op pad door Friesland, Groningen en Drenthe langs mooie projecten, mensen en initiatieven. Iedere twee weken een beeldverslag op onze site!

Onlangs zijn de laarsjes door Greet Cazemier op de foto gezet tussen de gewassen en de beesten van de zorgboerderij De Golden Raand in Noordwolde.

Zorgboerderij De Golden Raand was in 2002 een van de eerste zorgboerderijen in Groningen en is inmiddels uitgegroeid tot een dagbestedings- en werk-leerplek met twee locaties, een bed en breakfast en diverse nevenwerkzaamheden zoals het werk in het Hertenkamp in Bedum en onderhoud van begraafplaatsen etc. Iedere week gaan zo’n 60 mensen, clienten, vrijwilligers, begeleiders en stagiaires, met elkaar aan de slag om de diverse klussen te klaren; ieder op zijn eigen wijze.

De winkel, de groententuin, theetuin en verkoop van perkgoed trekt klanten naar de boerderij en zo is de boerderij een ontmoetingsplek geworden en bevordert het de leefbaarheid op het platteland.

Zorgboerderij De Golden Raand is een agrarisch bedrijf met 60 melkkoeien waarbij mensen met een hulpvraag volledig geïntegreerd mee kunnen werken. Zij staan hierdoor midden in de maatschappij!

 

Weten wat er zoal gebeurt op de zorgboerderij? Check de facebookpagina!

Deze architect is doortastend, creatief en resultaatgericht. Een goede leefomgeving is waar het volgens haar om draait, helemaal wanneer dit samenkomt op ruimtelijk én sociaal vlak. Annette was van 2012 tot 2015 projectleider bij Roeg & Roem en nu werkzaam als architect bij TWA architecten.

Bekijk al onze bloggers