Het afgelopen jaar heeft de Doorgeefcamera een mooie reis gemaakt door Friesland en Groningen. De laarsjes hebben in de laatste (werk)week van het jaar bijna Drenthe bereikt. De laatste stop van dit jaar is in Appelscha bij de OlmenEs, een woon -en werk gemeenschap voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Een feestelijke gebeurtenis stond op het programma: de jaarlijkse kerstmarkt. Eigen gemaakte spulletjes zoals kaarsen, kandelaars, papieren mobiles werden verkocht en ook de inwendige mens werd goed voorzien. Alles verzorgd door de bewoners.

Een mooi afsluitend thema voor dit jaar. In de vakantie keren de laarsjes even terug bij ons om ze in 2014 nieuwe avonturen te laten beleven!

De doorgeefcamera is precies wat het lijkt: een camera die letterlijk doorgegeven wordt in dorps- en wijkvernieuwingsland! De camera rouleert samen met twee roze laarsjes door het noorden en kan aan wie dan ook worden doorgegeven zolang ze maar betrokken zijn bij het leven in dorpen en wijken. Samen met de laarsjes gaat de camera dus op pad door Friesland, Groningen en Drenthe langs mooie projecten, mensen en initiatieven. Iedere twee weken een beeldverslag op onze site! 

Deze architect is doortastend, creatief en resultaatgericht. Een goede leefomgeving is waar het volgens haar om draait, helemaal wanneer dit samenkomt op ruimtelijk én sociaal vlak. Annette was van 2012 tot 2015 projectleider bij Roeg & Roem en nu werkzaam als architect bij TWA architecten.

Bekijk al onze bloggers