De Doorgeefcamera gaat dit jaar op pad langs de gemeenten in Friesland, Groningen en Drenthe. Met het LPB congres voor wijkprofessionals eind november 2014 in Groningen en alle ontwikkelingen als de participerende overheid en de decentralisaties voldoende redenen om daar eens een kijkje te nemen en het wijk- en dorpsgericht werken van gemeenten in beeld te brengen. Wat gebeurt er allemaal in de dorpen en wijken, wat doet de wijkprofessional en hoe geven de professionals vorm aan de veranderende rol van burgers en professionals? De Doorgeefcamera laat ‘t zien!

En ditmaal heeft de Doorgeefcamera de gemeente Coevorden bezocht. En daar speelt zoveel dat we de foto’s in twee keer gaan plaatsen. In deze tweede editie drie mooie voorbeelden van actief burgerschap!

In het dorp Geesbrug wordt veel ondernomen. Zo heeft men een aanlegsteiger voor de pleziervaart gerealiseerd, compleet met douche, toiletten en een picknickplaats. Inwoners van het dorp zorgden voor de ontwikkeling en plaatselijk belang richtte een werkgroep op om de bouw te coördineren. De komende tien jaar liggen het beheer en onderhoud in handen van plaatselijk belang. Ook heeft men een pannakooi gerealiseerd en zorgt men ervoor dat de begraafplaats er (in overleg met de gemeente) keurig bij ligt.

In de bossen van het Slenerzand ligt het prachtige Bosbad Noord-Sleen in de gemeente Coevorden. Het verwarmde openluchtbad met een mooie glijbaan en een ruime speel- en zonneweide is ideaal voor het hele gezin. Naast het grote bad is er ook een apart peuterbad voor de allerkleinsten met een eigen glijbaan. Voor de tieners is er naast de 32 meter lange glijbaan een tafeltennistafel, volleybal- en basketbalveld. Op 7 juni 1974 was de officiële opening van Bosbad Noord-Sleen. Op 21 juni 2014 werden de nieuwe kleedruimtes in gebruik genomen door de kinderen. Het zwembad is erg populair en een toeristische trekpleister met 30.000 bezoekers per jaar. Elk jaar worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals de schoolzwemwedstrijden, luchtbeddenraces, zwemvierdaagse en candlelight zwemmen in het donker. Vanaf 2006 beheert en exploiteert het Stichtingsbestuur het Bosbad met veel plezier. Een groep vrijwilligers beheert het zwembad en zorgt ervoor dat ook de omgeving en het groen goed wordt onderhouden. Ook hebben veel vrijwilligers gewerkt aan de renovatie aan het bad en de kleedruimtes.

In Sleen is 2014 een feestjaar voor de Sleenermolen. De van oorsprong Amersfoortse molen staat sinds 1915 in Sleen en dat maakt 2014 het honderdste jaar! Eind 2010 is de molen van particulier bezit overgegaan naar de gemeente Coevorden. De gemeente draagt zorg voor het onderhoud. De Sleener Molen Stichting ‘De Hoop’ is in 2012 opgericht en zorgt er voor dat de molen ‘leeft’ en draait.

Deze architect is doortastend, creatief en resultaatgericht. Een goede leefomgeving is waar het volgens haar om draait, helemaal wanneer dit samenkomt op ruimtelijk én sociaal vlak. Annette was van 2012 tot 2015 projectleider bij Roeg & Roem en nu werkzaam als architect bij TWA architecten.

Bekijk al onze bloggers