Wanneer

31 mei 2017

Hoe laat

8:30 - 14.30

Waar

Emmen (vertrekpunt Groningen)

Op woensdag 31 mei organiseert Roeg & Roem een werkexcursie naar Emmen. Met de ‘hop on hop off’-bus rijden we langs verschillende plekken in de stad. Jolanda Lubberts, gebiedscoördinator van de gemeente Emmen rijdt mee en zal onderweg vertellen over de verschillende opgaven en ontwikkelingen in de stad.

Wat valt er zoal te zien

Het recent heringerichte Raadhuisplein is de nieuwe ontmoetingsplek van de stad geworden. De gemeente houdt zich actief bezig met leegstaande winkelpanden in het centrum en de plannen voor het oude dierenpark beginnen vorm te krijgen. De gemeente experimenteert met burgerbudgetten.  En de wijk Angelslo, voorheen onderdeel van het herstructureringsproces Emmen Revisited, is een experimenteerbuurt waar bijzondere woonvormen en samenwerkingen van de grond komen. Reden genoeg om een kijkje te nemen. Maar ook om van elkaar te leren. Tijdens de werkexcursie is er ruimte genoeg om als vakgenoten met elkaar in gesprek te gaan.

Hoe ziet de ochtend eruit?

8.30 uur: Vertrek met een busje vanaf Boterdiep 63 in Groningen.  Gezamenlijk rijden we naar Emmen, eventueel met een extra carpool-stop op de route.

9.30 uur: Koffie en korte inleiding op het gemeentehuis, aansluitend een wandeling over het Raadhuisplein.

10.15 uurRondrit met het busje langs verschillende projecten en plekken.

12.30 uurLunch in bewonersbedrijf ‘Op eigen houtje’ met afsluitende dialoog.

13.30 uurVertrek richting Groningen, aankomsttijd 14.30 uur.

Wees er snel bij!

Ga je mee? Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus reageer snel (deelnemers uit het FANnetwerk hebben voorrang). De kosten bedragen EUR 40,– (incl BTW). Aanmelden kan hieronder.

* Verplichte velden
Vertrekpunt: Boterdiep 63, Groningen

Volgens Dien maak je plannen niet achter je bureau. Daarom gaat ze graag op pad om te horen en zien wat er speelt in de noordelijke roemte. Ze heeft haar eigen studio voor sociaal ruimtelijke vraagstukken en werkt sinds 2015 als projectleider bij Roeg & Roem. Dien verbindt en prikkelt en denkt graag buiten gebaande paden.

Bekijk al onze bloggers