Wanneer

25 maart 2017

Hoe laat

10:00 - 18:00

Waar

Rijtuigenloods, Amersfoort

We doen het zelf wel! is een uniek festival voor actieve burgers met een warm hart voor hun gemeenschap. Met bekende sprekers, lokale helden, praktische workshops en persoonlijk advies van fondsen en experts. Laat je inspireren door andere initiatieven. Of geef je kennis een boost door de vele workshops die je kunt bijwonen. Kom zaterdag 25 maart naar de Rijtuigenloods in Amersfoort voor de eerste editie van het festival.

Waarom wil je hier bij zijn?

Omdat het een dag is waar doeners en denkers samenkomen, die net als jij een warm hart hebben voor hun gemeenschap. Een dag vol verdieping en reflectie met bijzondere gastsprekers en lokale helden. Waar je de beste experts vindt voor juridisch, financieel en ondernemend advies en de mooiste burgerinitiatieven ter inspiratie. Je kunt netwerken én je initiatief pitchen bij fondsen. En een dag vol vertier!

Over het festival

In alle delen van het land nemen enthousiaste burgers het heft in handen. Met ups en downs voeren zij een vaak radicaal plan uit om hun eigen toekomst en die van hun dorp of stad vorm te geven. In 2013 introduceerde Koning Willem Alexander in de troonrede de ‘participatiesamenleving’. Sindsdien is een brede burgerbeweging ontstaan, die lokaal is geworteld, maar landelijk en zelfs internationaal zorgt voor een samenleving in verandering. Burgerinitiatieven zijn geen incidenten, maar een serieus alternatief voor het oplossen van lokale problemen. Er is een kritische massa ontstaan die alsmaar verder groeit en de samenleving kantelt. Het We doen het zelf wel Festival is dé gelegenheid dit kantelpunt op inspirerende wijze zichtbaar te maken!

Programma en aanmelden

Meer informatie vind je op de website van We doen het zelf wel! Het programma vind je hier. Kaarten bestellen kan hier.

Piet Mondriaanplein 61, Amersfoort

Gezien op: We doen het zelf wel!