Wanneer

14 november 2016

Hoe laat

14:30 - 20:00

Waar

de Goudvink, Vinkhuizen (plenaire gedeelte)

NB. Deze bijeenkomst is op uitnodiging. 

We dragen allemaal stevig bij aan sterke en leefbare wijken in de stad Groningen. Stad boekt mooie resultaten, maar we zouden geen Noorderlingen zijn als we niet zouden vinden dat het nog beter kan. Op initiatief van de gemeente Groningen en Nijestee zoeken we elkaar 14 november op om onze samenwerking een nieuw impuls te geven.

Samen een stip op de horizon zetten

Hoewel het Nieuw Lokaal Akkoord is weggevallen, delen we de wens de samenwerking in de Stad een nieuwe impuls te geven. De opgaven op het terrein van leefbaarheid willen we gezamenlijk oppakken: een stip op de horizon zetten, de programma’s op elkaar af stemmen en de intenties naar de toekomst uit spreken. Op 1 december willen we onze samenwerking een stap verder brengen.

Wat gaan we doen?

We beginnen de middag met een fietstocht in Paddepoel en Vinkhuizen. Fietsend gaan we in gesprek over de opgaven die er liggen en ieders rol daarbij.

Aan het eind van de middag verzamelen we in de Goudvink, waar we met en aan elkaar de opgaven in beeld brengen voor deze twee wijken. Dit doen we aan de hand van foto’s die we nemen tijdens de fietstocht. Ook staan we stil bij de hernieuwde samenwerking en de partijen die deze samenwerking verder kunnen versterken. Welke partners komen daarbij in beeld en welke vervolgafspraken horen daarbij?

We sluiten af met een buffet waar ook wethouder Roeland van der Schaaf aanschuift.

Een praktische noot

Het programma start op één van de twee wijklocaties. Voor Paddepoel is dit het pand van WIJS (Dierenriemstraat 106). In Vinkhuizen verzamelen we bij de Goudvink (Goudlaan 297). Na de fietstocht zien we elkaar bij de Goudvink voor het tweede gedeelte.

Zou je bij je aanmelding aan willen geven in welke wijk jij het liefst je tanden zet? Ook willen we graag weten of je een eigen fiets mee brengt of niet.

Aanmelden

Kom je ook? Meld je dan hieronder aan. Let wel op, deze bijeenkomst is op uitnodiging. Genodigden van de 5 woningcorporaties in Groningen en de gemeente hebben per mail bericht gekregen met een link naar deze pagina.

Heb je vragen? Mail of bel ons gerust.

Goudlaan 297, Groningen

Volgens Dien maak je plannen niet achter je bureau. Daarom gaat ze graag op pad om te horen en zien wat er speelt in de noordelijke roemte. Ze heeft haar eigen studio voor sociaal ruimtelijke vraagstukken en werkt sinds 2015 als projectleider bij Roeg & Roem. Dien verbindt en prikkelt en denkt graag buiten gebaande paden.

Bekijk al onze bloggers