Wanneer

21 mei 2015

Hoe laat

10:00 - 17:00

Waar

Gasterij Natuurlijk Smeerling

Oost-Groningen. Een prachtige regio, maar ook een gebied waar de steden en dorpen te maken hebben met sterk dalende inwoneraantallen en diverse sociaaleconomische problematieken. Toch is het ook een gebied waar de laatste jaren verrassende initiatieven worden genomen door bewoners, ondernemers, overheden en instituties om de regio weer op de kaart te zetten.

We hebben allemaal wel een beeld bij Oost-Groningen, maar hoe vaak ben je er nou eigenlijk echt geweest? Op donderdag 21 mei kijken we met eigen ogen wat deze veerkrachtige regio te bieden heeft! In samenwerking met het landelijk kennis- en inspiratieplatform RUIMTEVOLK hebben we een uitgebreid verkenningsprogramma opgesteld met projecten op het gebied van herbestemming, aanpak van de (particuliere) woningvoorraad en burgerinitiatieven.

Cross langs inspirerende projecten en verhalen. Bezoek deze plekken met je eigen team in een auto. Of meld je aan voor de blind-date: verken het gebied én breid je netwerk uit door samen een auto te delen. Maar vooruit, alleen mag ook. Start en finish is bij Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde en we beginnen de rally door samen even terug in de tijd te gaan. Hoe is het met de regio gegaan sinds de eerste geluiden rond krimp 10 jaar geleden de kop op staken?

Na deze inleiding stapt iedereen in de auto gewapend met een blokkenschema om het gebied op eigen houtje te verkennen. Hoor het verhaal van de bewoners van Stadskanaal die eigenhandig de wijkvernieuwing in hun buurt op gang brachten. Kom meer te weten over Vlagtwedde dat bezig is een levensloopbestendig dorp te worden. Of rij een rondje door de Blauwestad.

De projecten die je kan bezoeken:

Voor lunch wordt gezorgd en we sluiten de dag weer gezamenlijk af met een borrel bij Onstwedde. Voor de liefhebbers kan er zelfs nog langer nagepraat worden met een diner bij de Smeerling. En zoals het bij een echte rally hoort, zijn er natuurlijk ook prijzen te winnen!

Trommel je collega’s en je netwerk op en meld je hieronder aan!

Het programma

10:00 – Inloop, koffie & kouke bij Gasterij Natuurlijk Smeerling (Onstwedde)

10:15 – Inleiding

11:00 – Roege Rally: de instructie

11:15 – Start Rally

16:30 – Finish Rally en borrel bij de Smeerling

Wat? Ontdekkingstocht door Oost-Groningen

Waar? Gemeenten Oldambt, Stadskanaal, Vlagtwedde, Pekela en Bellingwedde

Start +finish? Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde (Smeerling 15)

Wanneer? Donderdag 21 mei van 10:00 tot 17:00 uur

Kosten? € 80 (ex btw). FANs van Roeg & Roem krijgen korting en betalen € 40 (ex btw)

Gedreven, verbindend en inhoudelijk thuis in zowel het sociale als het fysieke domein. Was van 2012 tot 2015 projectleider bij Roeg & Roem.

Bekijk al onze bloggers