Wanneer

10 juli 2017 - 17 juli 2017

Hoe laat

Waar

Groene Ster Leeuwarden

DORP is het wereldverbeterende hart van Welcome to The Village en vindt plaats van 10 tot en met 17 juli 2016 in recreatiegebied De Groene Ster vlak buiten Leeuwarden. DORP is een plek waar techneuten, kunstenaars, wetenschappers en ondernemers zich samen buigen over een fikse uitdaging: de droom om Welcome to The Village in 2020 volledig klimaatneutraal, ‘afvalloos’ en met een circulaire voedselketen te realiseren. DORP zet, samen met een keur aan partners, (verdere) stappen in het oplossen van die problemen.

Innovatie

De crew van WTV gelooft dat een festival een tijdelijke stad is, met dezelfde problemen als de grote wereld: met troep, olie en het eten van mishandeld vlees. Eén groot verschil: op een festival kan je dat direct veranderen: dat maakt Welcome to The Village volgens hun de beste plek om snel nieuwe oplossingen te bedenken, te maken en te testen. Zeg maar een lab vol vrolijke proefkonijnen.

Het Dorp

In DORP wordt hieraan gewerkt. Al ruim voor het festival start, wordt er met ondernemers, wetenschappers, studenten, kunstenaars en andere slimmeriken aan oplossingen voor duurzaamheidsproblemen gewerkt. Die testen worden dan direct op het festival getest. Daarnaast maken ze dit jaar ons podium Blessum energieneutraal. Alle projecten die in DORP plaats vinden zijn te volgen via de website.

Zelf mee denken? Welcome to the Village zoekt nog slimmeriken!

 

 

Gezien op: Welcome to the Village