Wanneer

22 juni 2017

Hoe laat

9:30 - 18:00

Waar

Podium Zuidhaege te Assen

Maak je op voor de allereerste LPB Meetup. Een LPB Meetup? Ja, het woord zegt het: elkaar ontmoeten. Naast het LPB congres organiseert het LPB nu ook af en toe een Meetup. Elkaar ontmoeten in een nieuwe omgeving en een thema verkennen. De aftrap wordt gegeven door de Gemeente Assen met het toepasselijke thema: verrASSENd verbinden. Werken in de wijk vraagt om het creëren van nieuwe verbindingen en improvisatiekracht. De overheid is niet langer opdrachtgever, maar een partner die aansluit bij nieuwe initiatieven in de wijk. Dit creëert combinaties die je nooit zelf had bedacht en brengt nieuwe inzichten. Maar hoe zet je dit nou op een effectieve manier in? Deze vraag inspireert! Tijdens de LPB Meetup hebben we het over improvisatiekracht, nieuwe verbindingen en kansen.

Wat staat er op het programma?

Ferenc van Damme neemt ons in het theatercafé mee naar vernieuwing van de democratie in de wijk. Hoe bereiken we de minderheid? En hoezo representatief? Harry Kruiter van IPW laat de maatschappelijke waarde van initiatieven zien. Ook kan je de training ‘Werken met Netwerken’ volgen en workshops van de NHL Hogeschool, Gilde Creative Tinkers en gemeente Assen. ‘Meeting by walking around’ doe je tijdens de lunch. En borrelen doen we op de TT-nacht.

Bekijk het volledig programma op de website, hier kun je je ook aanmelden.

Wat is het LPB?

Het LPB is een netwerkorganisatie van en voor professionals die werkzaam zijn in de wijkaanpak. Regisseurs, pioniers, intermediairs, bruggenbouwers, voorlopers … wijkambtenaren die op zoek gaan naar de grenzen van hun vakgebied – en die over de grenzen heen kijken. De belangrijkste doelstelling van het LPB is het samenbrengen van vakgenoten en het uitwisselen van kennis over en ervaring met wijkgericht werken.

Zuidhaege 2, Assen

Gezien op: LPB