Wanneer

17 november 2016

Hoe laat

14:00 - 17:15

Waar

Baron Theater, Opende

De inzet en samenwerking van vrijwilligersorganisaties wordt steeds belangrijker vanwege hun bijdrage aan de leefbaarheid van dorpen en regio’s. Het thema van het Krimpcafé van 12 mei is daarom: STERK VRIJWILLIGERSWERK: SAMEN WERKEN AAN LEEFBAARHEID

 

‘Sterk vrijwilligerswerk’ is een uniek initiatief van zeven provinciale en vijf landelijke organisaties en is er op gericht de maatschappelijke meerwaarde van vrijwilligersorganisaties te benutten en de continuïteit en vitaliteit van deze organisaties te versterken.

Tjaart Kloosterboer, bekend uit de schaatswereld als sportcoach en bestuurslid en voormalig directeur van Huis voor de Sport Groningen, vertelt tijdens het plenaire gedeelte over de oorsprong van Sterk Vrijwilligerswerk, die ligt in Opende. Hierbij komen verschillende inspirerende voorbeelden en resultaten aan bod die ontstaan zijn vanuit samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties in het dorp.

Aanvullend hierop vertelt Simone Smuling, projectleider van Sterk Vrijwilligerswerk, waarom Sterk Vrijwilligerswerk is opgezet, hoe dit in samenwerking (provinciaal en landelijk) is opgezet en wat er op het programma staat voor de komende vier jaar.

Workshops

In de vier workshops na de plenaire presentatie wordt het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken en methoden verder verkend. De workshops verlopen volgens het volgende stramien: de spreker zet het onderwerp in 30 minuten op de kaart, daarna denkt u mee met vragen die de spreker heeft, bijvoorbeeld over een concrete casus.

Tot slot vindt een korte plenaire terugkoppeling uit de diverse workshops plaats, waarna we afsluiten met een borrel.

Aanmelden

De krimpcafés zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom. Je kunt je hier aanmelden of via info@kennisnetwerkkrimp.nl.

Geef daarbij ook uw 1e en 2e voorkeur aan voor de workshop waaraan u wenst deel te nemen.

Dit Krimpcafé wordt georganiseerd door het KKNN en het Huis voor de Sport Groningen.

Verbindingsweg 9, Opende

Gezien op: Kennisnetwerk Krimp Noord Nederland