Wanneer

26 januari 2017

Hoe laat

14.00 - 17.00

Waar

Old Dutch, Zwaagwesteinde

Wat bepaalt het DNA van een regio en hoe ga je daarmee aan het werk? Noordoost Friesland heeft in de proeftuin Maak Verschil (Binnenlandse Zaken, VNG, IPO) de afgelopen maanden flink geïnvesteerd in regionale economische versterking. Deze ervaringen wil de regio graag met u delen op het Krimpcafé van 26 januari. Het Krimpcafé wordt georganiseerd door Kennisnetwerk Krimp Noord Nederland.

Hoe ziet de middag eruit?

In het eerste, plenaire gedeelte, presenteert burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel de ervaringen met de proeftuin Noordoost Fryslân. Daarna kijkt een panel van een bestuurder, een ondernemer en een raadslid terug en vooruit op de resultaten. Hoe gaan ze nu verder met economische versterking van deze krimpregio?

Karen van Dantzig, hoofd Bestuurlijke Organisatie ministerie van Binnenlandse Zaken zal iets vertellen over de diverse proeftuinen in Nederland. Het Rijk wil door middel van de proeftuinen inzicht krijgen hoe regionale samenwerking kan bijdragen aan economische groei. En wat daar vanuit de landelijke overheid nog voor nodig is.

Daarna kan er uit 4 workshops gekozen worden die dieper ingaan op regionale samenwerking. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze link. Of stuur een mail naar info@kennisnetwerkkrimp.nl.

Noarderstasjonsstrjitte 52-54, Zwaagwesteinde

Gezien op: Kennisnetwerk Krimp Noord Nederland