Wanneer

13 juli 2017

Hoe laat

Waar

De Wolkenfabriek

De eerste Groninger Architectuurklimaattop wil de recente moppermodus rondom de Groninger architectuur doorbreken. Is de klaagzang terecht? En zo ja, is dit de beste strategie naar
een nieuw elan? De Groninger Architectuurklimaattop nodigt je uit om te focussen op wat er wél goed gaat. Samen met tout ruimtelijk Groningen De Unie Architecten je zien dat ontwerpen en realiseren een feest is!

Polderend naar nieuwe hoogten

Op donderdag 13 juli stampen we, samen met opdrachtgevers, ontwerpers en bestuurders in de Suikerfabriek het allereerste Groninger Architectuurklimaatakkoord uit de klei. In sneltreinvaart polderen we de ruimtelijke kwaliteit van Groningen naar nieuwe recordhoogten!

De Architectuurklimaattop stelt de vraag: wat is ruimtelijke kwaliteit en hoe maken we deze aantoonbaar? Als we daarover een akkoord bereiken, kunnen we immers van Groningen een case study maken en samenwerken aan het versterken van de kwaliteit van de stad.

De polderkar wordt getrokken door een keur aan duurzaam
verlichte voorgangers:
Roeland van der Schaaf (wethouder Stadsontwikkeling),
Jeroen de Willigen (Stadsbouwmeester), Berit Ann Roos (directeur Academie van Bouwkunst), At Smit Duyzentkunst (directeur Vastgoedontwikkeling Nijestee), Thijs Lijster (Cultuurfilosoof, RUG en Universiteit Antwerpen), Paul Meurs (SteenhuisMeurs) en Peter Michiel Schaap (Platform GRAS).

De sprekers spijkeren stellingen aan de muur die de basis van het akkoord gaan vormen en lichten deze kort toe. Daarna is het amenderen geblazen in informele groepjes. Voor elke kwaliteitsboom die u opzet planten studenten van de Academie van Bouwkunst Groningen ter plekke een motie! Het resulterende Architectuurklimaatakkoord wordt kort na de top bekendgemaakt.

 

Programma

17:00 inloop
17:30 toelichten stellingen klimaatakkoord (incl.korte pauze)
19:00 amenderen en stemmen
20:30 naborrelen

Locatie:
DE UNIE ARCHITECTEN, Energieweg 10, Groningen

Aanmelden? Stuur een mail naar: unieversa@deuniearchitecten.nl

Energieweg 10, Groningen (Suikerunieterrein)

Gezien op: De Unie Architecten