Wanneer

24 september 2017 - 24 juli 2017

Hoe laat

Waar

Frederiksoord

Op 24 september gaan we in Frederiksoord samen met het kunstenaarscollectief ZUHAUSEN aan de slag met jongeren die in de gemeente Westerveld wonen. We gaan met ze in gesprek over de omgeving. Welke kwaliteit en uitdagingen zien ze? Voelen ze zich achterblijvers of ook een beetje gebiedsdragers? Vervolgens zetten we het gesprek om in een verhaal voor de bezoekers van Entre Nous. De vorm van het verhaal wordt door de jongeren zelf gekozen. De workshop is onderdeel van het programma wonen en leefbaarheid op Entre Nous.

 

Entre Nous

Basiskamp Entre Nous is een project van kunstenaar Edwin Stol, tijdens vier weken wordt er in een militair kamp geëxperimenteerd en nagedacht over de verzorgingsstaat en nieuwe vormen van samenleven. Tweehonderd jaar geleden richtte Johannes van den Bosch de Maatschappij van Weldadigheid op in Drenthe. Het wordt tegenwoordig vaak gezien als het begin van de verzorgingsstaat. Kunstenaar Edwin Stolk treed in zijn voetsporen en richt een tijdelijke proefkolonie op. Om te experimenteren met, en na te denken over de huidige verzorgingsstaat. Het publieksprogramma bestaat uit de vijf weekenden van september. Elk weekend staat er een anders thema centraal. Het weekend van 24 september gaat over wonen en Leefbaarheid.

 

What's in it for me?

Iedereen is welkom tijdens het publieksprogramma van Entre Nous. Elk weekend zal er een ander thema centraal staan, elk van de twee dagen met een ander accent. Weekend 1 Democratie, weekend 2 Arbeid, weekend 3 Zorg, weekend 4 natuur/landschap/milieu/, weekend 5: onderwijs en de slotdag met als thema, solidariteit.

Het programma kun je hier in de gaten houden.

Merel is altijd op zoek naar manieren om het beste in elkaar naar boven te halen. Want het is daar waar mensen elkaar ontmoeten dat er iets bijzonders kan ontstaan. Het zijn dan ook niet haar studies filosofie en journalistiek waar ze het meest van leert maar de plekken waar ze komt en de bijzondere mensen die ze daar spreekt. Met veel plezier is ze sinds 2016 projectleider bij Roeg & Roem

Bekijk al onze bloggers