Wanneer

15 oktober 2015

Hoe laat

15:00 - 18:00

Waar

KAW, Oude Rechtszaal

Een optimale leefomgeving is aantoonbaar positief voor het welzijn van ouderen en het personeel. Een goed ontwerp verlaagt de zorgkosten doordat het de zorgvraag en het medicijngebruik van de ouderen vermindert en het ziekteverzuim daalt. Ook trekt het meer mantelzorgers en vrijwilligers. Hoe ziet die optimale woonomgeving voor ouderen met een grote zorgvraag er uit en wat vraagt dit van de architect?

Een bijeenkomst met...

 

Fiona de Vos: Hoe de omgeving welzijn beïnvloedt

De Nederlandse Fiona de Vos is omgevingspsycholoog en wereldwijd één van de meest gerenommeerde onderzoekers die bestudeert hoe omgevingsfactoren mensen met dementie beïnvloeden.

Jannette Spiering: Werp het professionele harnas af!

Iemand die het nieuwe gedachtegoed over dementie direct in praktijk brengt, is Vivium’s directeur Jannette Spiering. Zij is één van de grondleggers van een nieuw zorgconcept voor mensen met dementie dat dwars tegen het systeemdenken ingaat.

Marcel Tankink: Het optimale ontwerp

In zijn presentatie ontleedt Marcel de mogelijkheden om de wijk en haar bewoners meer naar de ouderen te trekken. “De meest zakelijke aanpak is een humane aanpak, omdat die nu eenmaal het meest effectief is.”

Aanmelden

De bijeenkomst is specifiek gericht op zorgmanagers en vastgoedmanagers van zorgpartijen, corporaties en gemeenten. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan op de site van KAW.

Gezien op: KAW architecten en adviseurs