Wanneer

16 april 2015

Hoe laat

16:30

Waar

Doarpswurk

De eerste DoorDenker van 2015 staat voor de deur! De DoorDenker draait op de kracht van het netwerk, want samen weten we meer dan alleen. Op donderdag 16 april buigen we ons met het Friese Doarpswurk over een actueel vraagstuk: hoe kunnen we zorgen voor een effectieve samenwerking tussen bewoners en de overheid?

De casus

De terugtrekkende overheid geeft het platteland steeds meer het gevoel dat leefbaarheid lager op ‘het lijstje’ van de bestuurders komt te staan. Steeds meer dorpen organiseren zich in de vorm van coöporaties om verantwoordelijkheden van de overheid over te nemen. Ondanks beperkte tijd en middelen krijgen initiatiefnemers met een flinke dosis enthousiasme toch veel gedaan. Maar hoe dan verder? Het project vraagt steeds meer tijd, de know-how ontbreekt en het geld raakt op. Regelmatig zien we dan ook dat mooie, kansrijke initiatieven hierdoor toch stranden.

Doarpswurk vraagt zich af hoe we er voor kunnen zorgen dat bottom-up initiatieven zoals dorpscoöporaties een duurzamere toekomst tegemoet gaan waar bewoners en overheid effectiever samenwerken.

 

De DoorDenker

We ontmoeten elkaar na werktijd bij Doarpswurk in Raerd. We krijgen een korte inleiding over twee bewonersinitiatieven in Friesland en de problemen waar zij tegen aan lopen. Daarna gaan we in groepjes uiteen om onder het genot van een hapje en een drankje hiermee aan de slag te gaan. Elk groepje presenteert na een uur 10 tips waar zowel Doarpswurk en de bewoners mee verder kunnen.

Wil je je kennis verbreden en je netwerk uitbreiden? Heb je specifieke expertise op dit terrein? Heb jij soortgelijke ervaringen? Of wil je gewoon met een frisse blik meedenken?  Meld je dan via onderstaand formulier aan voor de DoorDenker op 16 april!

Wat? Borrel + brainstorm

Wanneer? 16 april van 16:30 u tot 18:30 u.

Waar? Doarpswurk, Buorren 28 in Raerd

Kosten? Gratis

Ook een DoorDenker inbrengen? Wil je aan de slag met een project, maar weet je niet waar te beginnen? Zoek je advies bij een thema als bijvoorbeeld wonen en zorg of co-creatie? Heb je een vernieuwend idee dat je eens wilt uittesten op een kritisch publiek? Stuur ons dan een mail via info@roegenroem.nl en dan gaan we samen aan de slag. Jij zorgt voor een casus en locatie, Roeg & Roem zorgt voor de praktische organisatie.

Gedreven, verbindend en inhoudelijk thuis in zowel het sociale als het fysieke domein. Was van 2012 tot 2015 projectleider bij Roeg & Roem.

Bekijk al onze bloggers